cl
Kr pr.liter
Cookies
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.
Chablis og Burgund viner
Robert ble født i Chablis i 1906. Robert var lidenskapelig opptatt av fotografi og natur, ingenting spesifikt bestemt ham til en vinmakerkarriere bortsett fra en sterk lidenskap for vinen. Legenden ble en realitet da moren Marguerite Philippon ba ham om å overta familien Chablis Vineyard, i 1950.
Hans utholdenhet og konsistens førte til at han tok over den gamle vingården og tilpasset vingårdene de hadde i området for å uttrykke alt potensialet til terroiret i en flaske vin. Vinkjelleren som han bygde selv finner sted i denne vakre landsbyen La Chapelle Vaupelteigne, en landsby som ligger ved siden av Chablis.
Den store lidenskapen Robert og hans barnebarn har for sitt terroir og deres arbeid tillot vingården å oppnå de mest ambisiøse internasjonale resultatene for den høye kvaliteten på sine viner. I dag administreres det av familiens tredje generasjon: Frederic Goulley.
I dag bærer hans barnebarn Frederic denne vakre historien videre. Forpliktet til å bevare miljøet og jobbe bærekraftig med landet, har Frederic nylig startet den formelle organiske sertifiseringsprosessen. Suksessen til eiendommen er basert på erfaring og kunnskap om terroiret som er gått i arv fra generasjon til generasjon.
Eiendommen er hovedsakelig plantet med Chardonnay klassifisert i CHABLIS AOC (vinstokkene er i gjennomsnitt 30 år gamle) på leire-kalksteinsjorden som dateres fra Kimmeridgian, åsene rundt landsbyen Chablis, spredt over begge breddene av Serein-dalen, som gir vinene sin friskhet og mineralitet.
Noen få kilometer utenfor Chablis har Robert Goulley eiendom også 10 hektar vingård, plantet på to forskjellige typer jord, som hver inneholder høye forekomster av kalkstein. Dette gir vinene deres en fruktig aroma og smak, og gjør dem godt egnet til å nytes unge.
– Hvit Bourgogne-vin kommer fra den hardeste steinen Kimmeridgian-jorden på den sørlige Prehy-landsbyens vingård, og gir den behagelige toner av frukt og en veldig tørr smak. Denne vinen tappes med tradisjonelle metoder med en veldig lett filtrering, noe som gir en autentisk og naturlig smak.
– Rød Bourgogne-vin Bourgogne-vingårdene bruker 40 år gamle vinstokker og ligger østvendt i kalksteinsterrenget i landsbyen Saint-Bris le Vineux: Portlandsk jord. Den grunne matjorden er støttet av lag med varm, gruset jord, som gir naturlig drenering for vinstokkene.
– Bourgogne Aligoté & Saint-Bris Sauvignon vår vingård ligger i Auxerrois-dalen, åsene rundt landsbyen Saint-Bris.
Vinifikasjon
Pressingen av druene gjøres ved hjelp av en pneumatisk presse slik at den utføres ved lavt trykk, kvalitetsgaranti. Gjæringen gjøres ved bruk av urfolksgjær, i rustfrie stålkar i 3 til 4 uker med en temperaturregulering mellom 18 C og 20 C. Den malolaktisk gjæringen skjer deretter og gjennomføres. Lagering i 7-10 måneder.
Hvitvin
75cl
Kr 319.87 pr.liter
Hvitvin
75cl
Kr 306.53 pr.liter
Hvitvin
75cl
Kr 366.53 pr.liter
Hvitvin
75cl
Kr 333.20 pr.liter
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.