Emidio Pepe – Håndverk på øverste nivå.

Emidio Pepe har av enkelte blitt omtalt som Italias Chateau Musar. Det er fullt forståelig da de hvert år holder igjen over halvparten av produksjonen, og har nå over 400.000 flasker liggende i sin lagringskjeller.

Bestefar Emidio etablerte vingården i 1964, og har brukt 50år på å få folk til å forstå at Montepulciano kan modnes. Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper i det tradisjonelle Pergola-systemet, og vinene gjærer naturlig i glaserte sementtanker. Den reduktive vinmakingen er med på å holde energien i vinen og ikke starte utviklingsprosessen ved å utsette mosten for oksygen.

Alle viner lagres i 2 år før den tappes på flaske for hånd, og viner som blir eldre enn 10år før salg blir dekantert over i en ny steril flaske. Slik unngår man nevneverdig bunnfall i flaskene, samt at noen av de reduktive aromaene forsvinner.

Emidio Pepe ønsker også å vise storheten i Trebbiano de Toscano, og har også de siste årene introdusert viner på druen pecorino. Dette er særegne viner med et høyt detaljfokus, og man kan lett forstå entusiasmen rundt disse eksklusive dråpene.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.