Produsent
Jackson Wine Estates Int.
Om produsenten
Som moderne pioneer har Jackson Estate vært i bransjen i over 25 år, og har i det stille holdt på med å lage vakre viner med eleganse, finesse og lang levetid. Med respekt for landet vårt og med fokus på lav utnyttelsesgrad, gjæring av små "batcher", fortsetter vi å oppnå trinnvise forbedringer år for år, på en bærekraftig og miljømessig forsvarlig måte. Vi forblir 100 prosent kiwi-eide og kultiverer våre perfekt balanserte jordsmonn i dette utrolige Marlborough-klimaet.
Karakteristikk
Nesen er veldig dominerende med florale toner, hvit steinfrukt og sitrus. Dette følger videre til paletten med det samme ferske sitrusen og smaker av moden steinfrukt, med en underliggende bæredrevet teksturryggrad og en ren mineral konsentrasjon. En perfekt balansert syre.
Jordmonn
Innenfor Marlborough har vindyrking utviklet seg primært på steder med moderat lav fruktbarhet og en merkbart steinete sandjord som ligger over dype lag med fritt drenerende grus/ steiner, som det finnes i de vindyrkings- områdene.
Område
Marlborough. Druene er høstet fra de 3 vingårdene på Central Wairau Plain og i underområdene Waihopai. Totalt var det 11 separate vingårdsblokker av Sauvignon Blanc høstet fra de 3 Estate vingårdene i løpet av en 4-ukers periode fra den siste uken i mars. Med perfekt vær i april klarte vi å velge når vi ønsket å høste med den resulterende frukten i utmerket stand. Under disse lyse, men relativt “avkjølte” klimaforholdene har druene fordelen av en langsom, modifiserende modenhets periode. Den gjennomsnittlige daglige temperaturen om sommeren er nesten 24 grader celsius, men klare, kjølige netter holder syrenivået høyt i druene.
Druetyper
Sauvignon Blanc 100%