Hvitvin
Cookies
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.
Hvitvin
Produktinformasjon
Domaine Françoise André
Vår vingård ble skapt av burgundere og elskere av dets vin, Michel og Françoise André. Eventyret deres begynte i 1983 med anskaffelsen av vingården Savigny-les-Beaune 1er Cru "Les Vergelesses". En rekke kjøp av vinstokker fra prestisjefylte terrasser i Côte de Beaune fulgte, og i dag består vingården av 11 hektar. Deres tre sønner, Frédéric, Rodolphe og Thierry, som alle er nært knyttet til familiegodset, deltar diskret på vingården. Françoise, hvis domene nå bærer navnet sitt, er fortsatt veldig involvert i livet til vingården sammen med sin svigerdatter Lauriane, som nå er betrodd fremtiden til denne eiendommen forankret i områdene av Beaune.
Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Leire og kalkstein
Område 44,23 dekar - Gjennomsnittlig alder på vinstokker er 76 år
Innhøstingen gjøres manuelt med en nøye sortering av druene. De hele druene presses deretter i en pneumatisk presse. Pressing med en langsom og jevn økning i trykk gir fine og elegante viner. På samme måte utføres sedimenteringen (separasjon av mosten fra de suspenderte faststoffene). Mosten går gjennom sin alkoholholdige og malolaktisk gjæring på 350 liters fat. Omrøring er begrenset eller til og med forbudt i solarårganger for å bevare friskheten og spenningen til vinen. Andelen nye fat, ca. 25 til 30 % per år, er bevisst moderat for å la betegnelsens terroir komme til uttrykk. I samarbeid med våre fat produsenter søkes det et ekte samsvar mellom fattypen og vinens karakter. Gjennomsnittlig årlig produksjon 2.500 fl.
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.