Produsent
Domaine Françoise André
Om produsenten
Vår vingård ble skapt av burgundere og elskere av dets vin, Michel og Françoise André. Eventyret deres begynte i 1983 med anskaffelsen av vingården Savigny-les-Beaune 1er Cru "Les Vergelesses". En rekke kjøp av vinstokker fra prestisjefylte terrasser i Côte de Beaune fulgte, og i dag består vingården av 11 hektar. Deres tre sønner, Frédéric, Rodolphe og Thierry, som alle er nært knyttet til familiegodset, deltar diskret på vingården. Françoise, hvis domene nå bærer navnet sitt, er fortsatt veldig involvert i livet til vingården sammen med sin svigerdatter Lauriane, som nå er betrodd fremtiden til denne eiendommen forankret i områdene av Beaune.
Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Karakteristikk
Område: 1 hektar og 10,68 dekar Vinrankens alder: 61 år. Gjennomsnittlig årlig produksjon 4100 fl. 2018 brakte noen sterke farger til regionene med pinot noir, som denne ekstremt lilla vinen kan vitne om. Den aromatiske buketten er like kompleks: Hint av sandeltre, fersk jord. Den runde, fruktige smaken utfordrer smaksløkene med milde tanniner før et snev av grønn pepper får notene til å dukke opp igjen i det siste kapitlet. Kjelleren vil være denne vinens allierte ettersom den forbedrer seg med alderen.
Jordmonn
Leire og Kalkstein
Område
Vinmarkene vår dekker et område på 11 hektar i Côte de Beaune. Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Produksjonsmetode
Innhøstingen gjøres manuelt med en nøye sortering av druene. En forgjæringsmaserasjon på ca. 7 dager utføres i temperatur kontrollerte kar som garanterer presisjon i de ulike stadiene av vinifiseringen. Under alkoholgjæring smakes mosten daglig og justeringer gjøres ved å presse og/eller pumpe over teknikker, avhengig av progresjonen i karet. Målet er å tillate optimal ekstraksjon av elementene fra skinnene, samtidig som de grove elementene fra frøene begrenses så mye som mulig. Devatting finner sted innen 20 dager etter datoen for druehøstingen. Mosten lagres deretter på 228 liters fat i 12 måneder.
Druetyper
Pinot Noir 100%