Om produsenten
I dag er vingårdens største produksjon sentrert i Barbera, Metodo Classico musserende viner, Chardonnay og Coppos Moncalvina Moscato, som fra 2023-høsten har den nye Canelli DOCG på etiketten, og fremhever fortreffeligheten til Moscato-druene produsert i dette området.
Vingårdens utvalg av produkter inkluderer noen av de mest klassiske DOCG Piemonte-vinene, inkludert Gavi og Barolo. På grunn av deres historiske betydning har Coppo rett og ære til å lage den prestisjetunge Baroloen utenfor produksjonssonen.
Karakteristikk
FARGE: intens strågul nesten gylden, levende lys
NESE: kompleks og mangefasettert, distinkt mineralitet, toner av flint, mispel, eksotisk frukt
SMAK: omsluttende med frisk saftighet, balansert av en tydelig glatthet, elegant, langvarig.
Jordmonn
Kalkholdig leir mergel, jorden avslører tilstedeværelse av gips, jern konglomerat og en beskjeden mengde kalsiumkarbonat
Område
År med eksperimentering har ført til at vi har identifisert to parseller med spesielt god kvalitet, en for Barbera og en for Chardonnay.
Det var slik vi fikk ideen om å opprette to familie reservater, produsert i et svært begrenset antall flasker og kun i de beste årgangene.
Denne Chardonnay tolker på de høyeste og mest eksklusive nivåene kvalitet og filosofi som alltid har vært essensielle egenskaper hos oss
familiearbeid
Produksjonsmetode
TRENINGSSYSTEM: Guyot VINGÅRDSTETTHET: 4.500 planter per hektar.
HØSTPERIODE: September, utvalg i vingården av de sunneste, modneste druene samlet i 20 kg kurver
VINIFIKASJON: myk pressing og gjæring inn franske eikefat
LAGRING: franske eikefat med flere batonger
Druetyper
Chardonnay 100%