Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Primitivo 100%. En vin med en dybde i fargen en varm nese som avslører intense kirsebær og plomme aromaer varm og rik, harmonisk på munnen. Ideell for smakfull pasta, grillet kjøtt og krydret oster. Serveres ved 16-18°C. Alkohol 13,5 - Sukker 10 g/l
Område
Lapaccio har sin opprinnelse i Salento-området, det virkelige hjertet av vinproduksjonen i Apulia. I denne regionen begynte familien å lage vin for over 90 år siden før de flyttet herfra til Verona. Dette området er spesielt kjent for dyrking av Primitivo-druen. Her har vindyrking gammel opprinnelse, som dateres tilbake til tiden til Magna Grecia.
Produksjonsmetode
De røde Primitivo-druene høstes og presses umiddelbart ved kontrollert temperatur. Fermentering utføres med maserasjon på skinnene i 12-14 dager og daglig overpumping for å trekke ut flere tanniner og antocyaniner ved 25-27°C. 50 % av vinen lagres i barriques i 30-40 dager.