Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
Dette er en vin som skal oppdages og som åpenbarer seg gradvis, streng på første slurk men da kommer all dens kraft og personlighet til syne. Intens og kompleks, elegant og eterisk. På nesen byr den på overtoner av tobakk, sedertre, høstløv og balsamicotoner. På ganen er den varm og intens med kirsebær, nellik og kaffearomaer, veldig fine og avrundede tanniner. God syre og en
lang, varig finish med krydrede toner
Jordmonn
Jorden er av basalt og kalkholdig opprinnelse.
Område
MAI DIRE MAI er født ut av sammenkomsten av den ærefulle opplevelsen av Pasqua-familien og det eksepsjonelle terroiret til Montevegro-vingården: den 23. hektar vingård ligger på toppen av en ås i en høyde av 350 meter mellom Val d'Illasi og Val di Mezzane,
Produksjonsmetode
Druene er håndplukket og nøye utvalgt. Etter forsiktig pressing, gjæringen skjer ved kontrollerte temperaturer mellom 22-26°C. Det neste trinnet er lagring på fransk eik 500-liters fat og 225-liters fat (hovedsakelig nye eller andre bruk) i 18 måneder.
Druetyper
Corvina 50%
, Corvinone 30%
, Rondinella 10%
, Oseleta 10%