Produsent
Pasqua - House of The Unconventional
Om produsenten
Pasqua Vigneti e Cantine er en historisk vingård som produserer Veneto og italienske viner av høy kvalitet og en av hovedaktørene i det italienske og internasjonale vinmarkedet. En familie lidenskap. Et århundre langt historie. På midten av 2000-tallet foretok selskapet en enorm investering og vitnet om den dype båndet som forbinder selskapet og familien med territoriet, med opprettelsen av et nytt hovedkvarter og et produksjonsanlegg i San Felice, i hjertet av familiens vingårder. Familiekunnskapen sammen med den mest moderne teknologien og produksjonsteknikker gir produkter som skaper entusiasme.
Karakteristikk
En vin med flott struktur, eleganse og konsentrasjon. Fortsatt ung, men med stor personlighet. Intense aromaer av høstblader, moreller og kirsebær på duft, med innslag av sedertre, kakao og et hint av lær. På smak er den kompleks og rik, med toner av moden mørk frukt, nellik, mørk sjokolade. En svært kompleks og dyp vin med bemerkelsesverdig syre. Tanninene er avgjørende, men elegante med lang finish.
Jordmonn
Basalt og kalkstein
Område
MAI DIRE MAI hører til i terroiret til Montevegro vingård: den 23 hektar store vingården ligger på toppen av en ås i en høyde av 350 meter mellom Val d’Illasi og Val di Mezzane,
Produksjonsmetode
Druene er håndplukket, nøye utvalgt og deretter plassert i kasser for å tørke i 4 måneder for å oppnå en høyere sukkerkonsentrasjon. Etter pressing, forgjæring utføres kaldmaserasjon, mens malolaktisk gjæring foregår i stålkar ved en kontrollert temperatur på 22-24°C i 40 dager. Lagring finner sted i Franske eikefat (70 % fat på 225 liter og 30 % på fat på 500 liter, helt nye
fat) i 24 måneder.
Druetyper
Corvina 65%
, Corvinone 15%
, Rondinella 10%
, Oseleta 10%