Om produsenten
I dag er vingårdens største produksjon sentrert i Barbera, Metodo Classico musserende viner, Chardonnay og Coppos Moncalvina Moscato, som fra 2023-høsten har den nye Canelli DOCG på etiketten, og fremhever fortreffeligheten til Moscato-druene produsert i dette området.
Vingårdens utvalg av produkter inkluderer noen av de mest klassiske DOCG Piemonte-vinene, inkludert Gavi og Barolo. På grunn av deres historiske betydning har Coppo rett og ære til å lage den prestisjetunge Baroloen utenfor produksjonssonen.
Karakteristikk
FARGE: Intens strågul med gylne nyanser
NESE: første noter åpner seg med sødme, balansert av litt grønne noter, deretter kokos og søte ristede toner av vanilje og nøtteskall
SMAK: vertikal, frisk, men balansert. Avslutning med hint av sitrus og sitron
Jordmonn
Kalkholdig leir mergel med utbredelse av silt, 200 meter over havet
Område
Chardonnay ble ikke introdusert nylig i Piemonte: tilstedeværelsen av denne sorten har blitt attestert siden første halvdel av 1800-tallet takket være en viktig militær og politisk skikkelse: Filippo Asinari, greve av San Marzano og Costigliole. Etter å ha samarbeidet sammen med Napoleon, kom han tilbake til Piemonte og tok med seg noen Chardonnay-vinstokker fra de verdensberømte vingårdene i Montrachet.
Produksjonsmetode
TRENINGSSYSTEM: Guyot
VINGÅRDSTETTHET: 4.500 planter per hektar HØSTPERIODE: august , utvalg i vingårder av de sunneste, modneste druene samlet i 20 kg kurver
VINIFIKASJON: myk pressing og gjæring inn franske eikefat
LAGRING: på fin bunnfall i franske eikefat med flere batonger
MALOLAKTISK GJÆRING: delvis utført
Druetyper
Chardonnay 100%