Om produsenten
Vingården, som ligger i de pittoreske åsene i Middelhavets macchia, omfatter 30 hektar. Kompromissløse moderne vindyrkingsmetoder ble først tatt i bruk i Suvereto på 1990-tallet. Det ble snart klart at potensialet til Montepeloso-terroiret på ingen måte var dårligere enn Bolgheri. Montepeloso-vingården er delvis terrassert, spredt over svakt bølgende bakker mellom 50 og 200 meter over havet. Nesten halvparten av eiendommens overflate (14 hektar) er beplantet med totalt 7500 til 8500 vinstokker. Proporsjonene til druesortene er som følger: Montepulciano (32%), Sangiovese (28%), Cabernet Sauvignon (20%), Alicante (8%), Marselan (5%), Malvasia Nera (4%), Alicante Bouschet (3 %).
Karakteristikk
Avling: 0,8 til 1,3 kg per vinstokk Tapping: mai 2020 Produksjon: 29.000 flasker Druer som kommer fra vinstokker som er mellom 12 og 50 år gammel, Vinen reflekterer en mørk rubinfarge. Nesen er intens med en overvekt av svarte frukter og krydrede toner. Den uttalte mineraliteten er ledsaget av ristet aromaer av løvtre og krydder. På ganen er teksturen silkeaktig og godt balansert. Druene kommer fra vinstokker som er mellom 12 og 50 år gamle.
Jordmonn
Jordsmonnet i Montepeloso er rikt på mineraler, preget av Silex som er typisk for området og den skjellete Scaglia Toscana (fossilisert leire) i høyder på 60 til 90 m over havet
Område
Montepeloso ligger i Maremma-regionen i Toscana, tilbaketrukket fra den tyrrenske kysten og nær middelalderbyen Suvereto. Val di Cornia, som ble tildelt DOC-status i 1989 etterfulgt av DOCG-betegnelsen i 2011, er på et historisk møtepunkt for romersk og etruskisk bosetning og kultur. Den etruskiske bosetningen Populonia ligger like sør for vingården, med utsikt over Baratti-bukten. Mot nord ligger Bolgheri, som er kjent for sine gode viner. Indicazione Geografica Tipica, Produksjonssone Costa Toscana
Produksjonsmetode
Druene ble håndplukket i små kurver fra 10/09 til02/10/2018. Temperaturkontrollert gjæring. Maserasjonen varte i 10-25 dager på skallet, avhengig av druesort. Malolaktisk gjæring i brukte franske barriques. Lagret i 12 måneder på 2. og 3. vinfat og for 8 måneder på flaske.
Tapping mai 2020 - 29.000 flasker
Druetyper
Alicante Bouschet 15%
, Montepulciano 25%
, Sangiovese 55%
, Malvasia Nera 5%