Produsent
Champagne Duval-Leroy
Karakteristikk
Rosé, avslørende gourmet forførelse og fruktig lidenskap. Duval-Leroy, det eneste store huset på Côte des Blancs,
demonstrerer sin perfekte kunnskap om Grand og Premier Cru terroirs og dens dyptgående mestring av rosévinproduksjon, for kjennere og elskere av flotte roséer.
Milde toner av røde bær blandet med hint av sitrus og Mara des Bois jordbær.
I munnen er den rund med en opphøyelse av fiken og kirsebær aromaer og et snev av eukalyptus.
Område
Duval-Leroy vingårder omfatter 200 hektar (490 dekar) under dyrking, som representerer en tredjedel av behovet til huset. 40 % av druene er fra Grands Crus og Premiers Crus vingårder. Den finnes i alle landsbyer klassifisert som Grand Crus i Côte des Blancs, som Oger, Mesnil sur Oger og Avize, og nesten alle landsbyer klassifisert som Grands Crus i Montagne de Reims, som Ambonnay, Bouzy og Verzennay. Duval-Leroy drar nytte av en pålitelig tilførsel av høykvalitetsdruer til forseggjorte fine viner.
Produksjonsmetode
Bare Premier og Grand Crus fra de vakre Champagne landsbyer:
• Bouzy og Vertus for Pinots Noirs
• Vertus, Chouilly og Le Mesnil sur Oger for Chardonnays.
Presisjonsvinproduksjon med separasjon av opprinnelse.
• Kort maserasjon ved lav temperatur for Pinot Noirs
• Alkoholgjæring ved lav temperatur
• Gjær: Saccharomyces Cerevisae
• Malolaktisk gjæring
• Naturlig avklaring, uten bøtelegging
• Svært lavt sulfittinnhold (rundt 1/3 av det tillatte nivå)
• Ingen lagring i tre
• Lagring på bunnfall: 5 år
• Brut-dosering: 7,5 g/l
Druetyper
Pinot Noir %
, Chardonnay %