Produsent
Champagne Duval-Leroy
Karakteristikk
Blanc de Blancs, avslører dybde og presisjon Duval-Leroy, det eneste store huset på Côte des Blancs,
demonstrerer sin perfekte kunnskap om Grand Cru-terroirer og dens inngående mestring av vinifiseringen av Chardonnay,
den emblematiske druesorten til dette historiske kritt terroiret.
Glitrende gullfarge med vedvarende bobler.
Rik, subtile aromaer som er både kompleks og forfriskende.
Den første nesen er floral, etterfulgt av noter av aprikos og mirabelle plomme.
Dette er en Champagne med dybde, tett og mineralsk.
Jordmonn
Bare de 6 Grand Cru-landsbyene i Côte des Blancs 100% Chardonnay
Område
Duval-Leroy vingårder omfatter 200 hektar (490 dekar) under dyrking, som representerer en tredjedel av behovet til huset. 40 % av druene er fra Grands Crus og Premiers Crus vingårder. Den finnes i alle landsbyer klassifisert som Grand Crus i Côte des Blancs, som Oger, Mesnil sur Oger og Avize, og nesten alle landsbyer klassifisert som Grands Crus i Montagne de Reims, som Ambonnay, Bouzy og Verzennay. Duval-Leroy drar nytte av en pålitelig tilførsel av høykvalitetsdruer til forseggjorte fine viner.
Produksjonsmetode
Nøyaktig vinifisering med separasjon av opprinnelse
• Alkoholgjæring ved lav temperatur
• Gjær: Saccharomyces Cerevisae
• Malolaktisk gjæring 100 %
• Naturlig avklaring, uten bøtelegging
• Svært lavt sulfittinnhold (rundt 1/3 av det tillatte nivået)
• 6 % av vinene lagres på eikefat i 9 måneder til forbedre vinens struktur og vertikalitet.
• Aldring på bunnfall: over 10 år
• Brut-dosering: 5 g/l
Druetyper
Chardonnay 100%