Produsent
Champagne Duval-Leroy
Karakteristikk
Duval-Leroy, det eneste store huset på Côte des Blancs, har demonstrert sin perfekte kunnskap om Grand og Premier Cru terroir siden 1911.
Da crus-skalaen var offisielt etablert, skapte Raymond Duval-Leroy dette eksepsjonell cuvée, som kombinerer Chardonnay og Pinot Noir
druer valgt fra de eneste landsbyene som er klassifisert som Grand Cru og Premier Cru.
Dens aromatiske profil av hvite blomster blandet med sitrusfrukter, som Fleur de Vigne i juni, gir den navnet sitt: Fleur de Champagne.
Gulaktig, med sølvaktige reflekterer.
Ved første blikk, et floralt uttrykk ved siden av aromatisk kompleksitet av mandel og toast.
Teksturen er fin, presis og smeltet sammen med smøraktig noter, bærende toner av sitrus og fiken livnet opp av et snev av eukalyptus.
Jordmonn
Kun Premier og Grand Crus fra de vakreste
Champagne landsbyer:
Vertus, Le Mesnil sur Oger, Chouilly, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay...
Område
Duval-Leroy vingårder omfatter 200 hektar (490 dekar) under dyrking, som representerer en tredjedel av behovet til huset. 40 % av druene er fra Grands Crus og Premiers Crus vingårder. Den finnes i alle landsbyer klassifisert som Grand Crus i Côte des Blancs, som Oger, Mesnil sur Oger og Avize, og nesten alle landsbyer klassifisert som Grands Crus i Montagne de Reims, som Ambonnay, Bouzy og Verzennay. Duval-Leroy drar nytte av en pålitelig tilførsel av høykvalitetsdruer til forseggjorte fine viner.
Produksjonsmetode
Nøyaktig vinifisering med separasjon av opprinnelse
• Alkoholgjæring ved lav temperatur
• Gjær: Saccharomyces Cerevisae
• Malolaktisk gjæring: 100 %
• Naturlig avklaring, uten bøtelegging
• Svært lavt sulfittinnhold (rundt 1/3 av det tillatte nivå)
• Halvparten av blandingen er reservevin, inkludert 2 % av reserveviner lagret på eikefat i 9 måneder
• Aldring på bunnfall: over 6 år
• Brut-dosering: 6 g/l
Druetyper
Chardonnay 70%
, Pinot Noir 30%