Produsent
Domaine Françoise André
Om produsenten
Vår vingård ble skapt av burgundere og elskere av dets vin, Michel og Françoise André. Eventyret deres begynte i 1983 med anskaffelsen av vingården Savigny-les-Beaune 1er Cru "Les Vergelesses". En rekke kjøp av vinstokker fra prestisjefylte terrasser i Côte de Beaune fulgte, og i dag består vingården av 11 hektar. Deres tre sønner, Frédéric, Rodolphe og Thierry, som alle er nært knyttet til familiegodset, deltar diskret på vingården. Françoise, hvis domene nå bærer navnet sitt, er fortsatt veldig involvert i livet til vingården sammen med sin svigerdatter Lauriane, som nå er betrodd fremtiden til denne eiendommen forankret i områdene av Beaune.
Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Karakteristikk
Område 28,71 dekar - Vinrankens alder 35 år. Gjennomsnittlig årlig produksjon 1250 fl. Corton er "kongen på haugen", med sin rød lilla farge. Rosenrot og grønn chili peppers på nesen . Denne vinen gir deg en litt kremaktig, svart kirsebærglatthet. Notene henger lenge og gir deg en litt salt finish.
Jordmonn
Leire og Kalkstein
Område
Vinmarkene vår dekker et område på 11 hektar i Côte de Beaune. Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Produksjonsmetode
Innhøstingen gjøres manuelt med en nøye sortering av druene. Avstilkningen utføres på en måte som forsterker elegansen til tanninene i Pinot Noir. En forgjæringsmaserasjon på ca. 7 dager utføres i temperaturkontrollerte kar som garanterer presisjon i de ulike stadiene av vinifiseringen. Under alkoholgjæring smakes mosten daglig og justeringer gjøres ved å presse og/eller pumpe over teknikker, avhengig av progresjonen i karet.
Mosten lagres deretter på 228 liters fat i 12 måneder. Andelen nye fat, ca. 25 til 30 % per år
Druetyper
Pinot Noir 100%