Produsent
Champagne Duval-Leroy
Karakteristikk
En gyllen gul fargetone. Boblene, fine og strålende,
På nesen, saftig pære og livlig mandarin, etterfulgt av en tett avslutning med toner av jasmin.
En presis, strukturert vin med perfekt innramming. God tekstur. Den utfolder seg på ganen med en lang eksponering og med god balanse.
90 % Pinot og 10 % Chardonnay.
Brut-dosering på 7 g/L.
Område
Denne blandingen kjennetegnes av en overvekt av Pinot Noir fra over 25 Champagne-cruer, supplert av Pinot Meunier fra Montagne de Reims og Vallée de la Marne.
Produksjonsmetode
Presisjonsvinifikasjon med separasjon etter opprinnelse.
Gjær: Saccharomyces cerevisiae.
Malolaktisk gjæring.
Naturlig klaring, uten animalske eller plante baserte klarerings midler.
Svært lavt sulfitt innhold (omtrent en tredjedel av det tillatte nivået).
Emile Michel Grand Angle har gjennomgått en minimums lagringsperiode på 24 måneder på bunnfall før degorgement.
Lagring i rustfritt stål.
Druetyper
Pinot Noir 80%
, Chardonnay 10%
, Pinot Meunier 10%