Produsent
Cecilia Beretta
Om produsenten
Cecilia Beretta, eid av Umberto, Riccardo og Alessandro Pasqua, ble etablert på begynnelsen av åttitallet, med sikte på å produsere viner av høy kvalitet og med en sterk personlighet, viner som skulle gjenspeile fortreffeligheten og tradisjonen i Valpolicella- og Soave-områdene, under Carlo Olivaris tekniske ledelse. Pasqua-familien kjøpte vingårdene Mizzole og San Felice på slutten av 1940-tallet, men spesiell oppmerksomhet har blitt viet disse stedene siden 80-tallet, da Pasquas konsolidering gjorde det mulig for selskapet å dedikere betydelige ressurser for å øke den potensielle kvaliteten på produksjonen.Disse vinene er verdifulle produkter fra en unik kultur og en rik historie: forholdet mellom menneske og natur blir fremhevet gjennom gjenoppdagelse av gamle varianter som Corvina. Cecilia Berettas produksjonsfilosofi er dedikert til å lage et lite utvalg av veldig fine viner, rundt to hundre tusen flasker i alt.
Karakteristikk
Soave er hvitvinen fra Verona. Frisk gul farge med grønnskjær. Delikat, balansert duft og smak av modne epler med underliggende florale toner. Deilig ettersmak av mandler som smelter sammen med lukten av sødme, som er karakteristisk for Garganega druen. Klassifikasjon: DOC Soave Classico. Alkohol 13,5% Sukker 7 g/l Syre 5,5 g/l
Fra 2021 årgangen vil produktet være sertifisert økologisk.
Jordmonn
Vinstokkene ble plantet i 1985 og står i sandjord.
Område
Cecilia Beretta sin Brognoligo Soave Classico kommer fra heter vingården Brognoligo og har sitt navn fra det lokale dialektordet for sviske - "brogne", som var det viktigste dyrkede produktet i området før vinproduksjonen tok over.
Produksjonsmetode
Druene er tørket 2-3 uker før gjæring i ståltanker i ca 15 dager. 10-15% av druemosten har 2. gangs gjæring i eikefat.