Produsent
Cecilia Beretta
Om produsenten
Cecilia Beretta, eid av Umberto, Riccardo og Alessandro Pasqua, ble etablert på begynnelsen av åttitallet, med sikte på å produsere viner av høy kvalitet og med en sterk personlighet, viner som skulle gjenspeile fortreffeligheten og tradisjonen i Valpolicella- og Soave-områdene, under Carlo Olivaris tekniske ledelse. Pasqua-familien kjøpte vingårdene Mizzole og San Felice på slutten av 1940-tallet, men spesiell oppmerksomhet har blitt viet disse stedene siden 80-tallet, da Pasquas konsolidering gjorde det mulig for selskapet å dedikere betydelige ressurser for å øke den potensielle kvaliteten på produksjonen.Disse vinene er verdifulle produkter fra en unik kultur og en rik historie: forholdet mellom menneske og natur blir fremhevet gjennom gjenoppdagelse av gamle varianter som Corvina. Cecilia Berettas produksjonsfilosofi er dedikert til å lage et lite utvalg av veldig fine viner, rundt to hundre tusen flasker i alt.
Karakteristikk
Cecilia Beretta Ripasso har gjennomgått en annengangs fermentering på bunnfallet av Amarone, og produksjon er kun 30-40 000 flasker per år. Smaksnotater: Granatrød farge, duft av mørke kirsebær, plommer, lett tørkede bær og krydder. Fyldig, konsentrert og fruktig vin med god syre, lang ettersmak og bløte, integrerte tanniner. En meget elegant vin. Alkohol 13,5% - Sukker 9 g/l - Syre 6 g/l
Jordmonn
Kalkstein og leire
Område
Den lille eiendommen, Cecilia Beretta, ligger i hjertet av Valpolicella Classico. Som en av de første produsentene i området så begynte de beplantning av sine vinmarker med dobbelt gouyot, noe som de fleste produsenter gjør i dag.
Druetyper
Corvina 60%
, Molinara 10%
, Rondinella 20%
, Negrara 10%