Produsent
Cecilia Beretta
Om produsenten
Cecilia Beretta, eid av Umberto, Riccardo og Alessandro Pasqua, ble etablert på begynnelsen av åttitallet, med sikte på å produsere viner av høy kvalitet og med en sterk personlighet, viner som skulle gjenspeile fortreffeligheten og tradisjonen i Valpolicella- og Soave-områdene, under Carlo Olivaris tekniske ledelse. Pasqua-familien kjøpte vingårdene Mizzole og San Felice på slutten av 1940-tallet, men spesiell oppmerksomhet har blitt viet disse stedene siden 80-tallet, da Pasquas konsolidering gjorde det mulig for selskapet å dedikere betydelige ressurser for å øke den potensielle kvaliteten på produksjonen.Disse vinene er verdifulle produkter fra en unik kultur og en rik historie: forholdet mellom menneske og natur blir fremhevet gjennom gjenoppdagelse av gamle varianter som Corvina. Cecilia Berettas produksjonsfilosofi er dedikert til å lage et lite utvalg av veldig fine viner, rundt to hundre tusen flasker i alt.
Karakteristikk
Dyp rød i fargen, dette er en vin med intense aromaer, med noter av kirsebær, vanilje og krydder. Strukturert med en rund munnfølelse. Utmerket med tradisjonelt stekt rødt kjøtt og kalvekjøtt, svinekjøtt, polenta med sopp, fyldige oster. Server ved 16-18 ° C. 13% abv - sukker 6,5 g/l
Jordmonn
Kalkstein og leire
Område
San Pietro i Cariano
Produksjonsmetode
De beste druene blir valgt ut og høstet med stor omhu. Etter pressing blir mosten gjæret i ståltanker ved 25-28 ° C i 12-14 dager med hyppige monteringer for å fremheve ekstraksjonen av polyfenoler og antocyaniner. Malolaktisk gjæring i ståltanker følger. Etter 2 omstikkinger, overføres vinen til barriques der den eldes i 8 måneder. Endelig lagering skjer med på flasken i 4 måneder.
Druetyper
Corvina 60%
, Corvinone 20%
, Rondinella 20%