Om produsenten
Vår vingård ble skapt av burgundere og elskere av dets vin, Michel og Françoise André. Eventyret deres begynte i 1983 med anskaffelsen av vingården Savigny-les-Beaune 1er Cru "Les Vergelesses". En rekke kjøp av vinstokker fra prestisjefylte terrasser i Côte de Beaune fulgte, og i dag består vingården av 11 hektar. Deres tre sønner, Frédéric, Rodolphe og Thierry, som alle er nært knyttet til familiegodset, deltar diskret på vingården. Françoise, hvis domene nå bærer navnet sitt, er fortsatt veldig involvert i livet til vingården sammen med sin svigerdatter Lauriane, som nå er betrodd fremtiden til denne eiendommen forankret i områdene av Beaune.
Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Karakteristikk
Område 35,38 dekar - Vinrankens alder 5 år. Gjennomsnittlig årlig produksjon 3800 fl. Denne nye vinen representerer inngangsporten til domenet. Den glitrende, gulfargen inspirerer til aromaer av grønne hasselnøtter og hvite blomster. Det er fet tekstur som vikles rundt tungen, og gir en smak av frukt.
Område
Vinmarkene våre dekker et område på 11 hektar i Côte de Beaune. Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Produksjonsmetode
Innhøstingen gjøres manuelt med en nøye sortering av druene. De hele druene presses deretter i en pneumatisk presse. Pressing med en langsom og jevn økning i trykk gir fine og elegante viner. På samme måte utføres bunnfellingen (separasjon av mosten fra de suspenderte stoffene). Mosten (juice samlet ved å knuse druene) går gjennom sin alkoholholdige og malolaktisk gjæring på 350 liters fat.
Røring er begrenset eller til og med forbudt i solcelleårganger for å bevare friskheten og spenningen til vinen. Andelen nye fat, omtrent 25 til 30% per år