Om produsenten
Vår vingård ble skapt av burgundere og elskere av dets vin, Michel og Françoise André. Eventyret deres begynte i 1983 med anskaffelsen av vingården Savigny-les-Beaune 1er Cru "Les Vergelesses". En rekke kjøp av vinstokker fra prestisjefylte terrasser i Côte de Beaune fulgte, og i dag består vingården av 11 hektar. Deres tre sønner, Frédéric, Rodolphe og Thierry, som alle er nært knyttet til familiegodset, deltar diskret på vingården. Françoise, hvis domene nå bærer navnet sitt, er fortsatt veldig involvert i livet til vingården sammen med sin svigerdatter Lauriane, som nå er betrodd fremtiden til denne eiendommen forankret i områdene av Beaune.
Plot' ne våre er i landsbyene Pommard, Beaune, Chorey-les-Beaune, Savigny-les-Beaune, Pernand-Vergelesses og den berømte høyden Corton. Hvert plot har et unikt klima som igjen har sitt eget navn, historie, personlighet og plass i hierarkiet til Crus. Vi er forpliktet til å respektere identiteten til hver av tomtene våre omhyggelig. Vi praktiserer organisk dyrking basert på observasjon, forebygging og respekt for naturlig balanse. Vinene våre har blitt sertifisert som økologiske siden 2012-årgangen.
Karakteristikk
Selv om den røde nyansen er noe dempet, svikter Pinot røttene aldri med å lyse opp og bli lagt merke til. Hint av eik treffer nesen på toppen av aromaer av røde blomster (pion og rose). Dens klare tanninkropp etterlater en frisk, tørsteslukkende smak i munnen.
Enkle retter, uten saus eller pynt, som stekt kylling, vil ledsage denne vinen perfekt.
Produksjonsmetode
Innhøstingen gjøres manuelt med en nøye sortering av druene. Avstilkningen utføres på en måte som forsterker delikatessen til Pinot Noir og elegansen til tanninene. En forgjæringsmaserasjon på ca. 7 dager utføres i temperaturkontrollerte kar som garanterer presisjon i de forskjellige stadiene av vinifiseringen. Under alkoholgjæring smakes mosten daglig og justeringer gjøres ved å presse og/eller pumpe over, avhengig av progresjonen i karet. Målet er å tillate optimal ekstraksjon av elementene fra skallet, samtidig som de grove elementene fra frøene begrenses så mye som mulig. Devatting finner sted innen 20 dager etter datoen for druehøstingen. Mosten lagres deretter på 228 liters fat i 12 måneder.
Andelen nye fat, ca. 25 til 30 % per år, er bevisst moderat for å la betegnelsens terroir komme til uttrykk. I samarbeid med våre fat produsenter søkes det et ekte samsvar mellom fattypen og vinens karakter.
Årlig produksjon ca 1.800 fl