Rødvin

Cecilia Beretta Amarone

Cecilia Beretta Amarone lages kun i de beste årgangene, og da kun i et antall på rundt 20 000 flasker. Vinen finnes også i magnum flaske. Kompleks og elegant Amarone, med fine aromaer av kirsebær, tørket frukt, mandler og diskret eik. Intens, konsentrert og fyldig, som en god Amarone skal være, men likevel elegant og svært frisk. Lang ettersmak. Alkohol 15,5% , Sukker 10 g/l , Syre: 6,2 g/l

Italy

Vinmonopolet 449,90 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Cecilia Beretta

Om produsenten

Cecilia Beretta, eid av Umberto, Riccardo og Alessandro Pasqua, ble etablert på begynnelsen av åttitallet, med sikte på å produsere viner av høy kvalitet og med en sterk personlighet, viner som skulle gjenspeile fortreffeligheten og tradisjonen i Valpolicella- og Soave-områdene, under Carlo Olivaris tekniske ledelse. Pasqua-familien kjøpte vingårdene Mizzole og San Felice på slutten av 1940-tallet, men spesiell oppmerksomhet har blitt viet disse stedene siden 80-tallet, da Pasquas konsolidering gjorde det mulig for selskapet å dedikere betydelige ressurser for å øke den potensielle kvaliteten på produksjonen.Disse vinene er verdifulle produkter fra en unik kultur og en rik historie: forholdet mellom menneske og natur blir fremhevet gjennom gjenoppdagelse av gamle varianter som Corvina. Cecilia Berettas produksjonsfilosofi er dedikert til å lage et lite utvalg av veldig fine viner, rundt to hundre tusen flasker i alt.

Karakteristikk

Cecilia Beretta Amarone lages kun i de beste årgangene, og da kun i et antall på rundt 20 000 flasker. Vinen finnes også i magnum flaske. Kompleks og elegant Amarone, med fine aromaer av kirsebær, tørket frukt, mandler og diskret eik. Intens, konsentrert og fyldig, som en god Amarone skal være, men likevel elegant og svært frisk. Lang ettersmak. Alkohol 15,5% , Sukker 10 g/l , Syre: 6,2 g/l

Jordmonn

Alluvial opprinnelse, med fint og grusete sediment, kalkstein.

Område

Dette er toppvinen fra Cecilia Beretta og druene kommer fra vinmarken Monte Cariano, San Pietro i hjertet av Valpolicella Classico

Produksjonsmetode

Druene høstes for hånd og legges til tørk i kasser inne på tørkeloftet i ca 3 måneder hvor de mister ca 30% av vekten slik at druene blir konsentrert. Etter pressing startes gjæringen inn rustfrie ståltanker i ca 1 måned ved kontrollert temperatur. Kontinuerlige nedstansing for hånd utføres for å favorisere utvinning av farge og struktur. Etterpå overføres ca. 70 % av vinen til fransk eik og italiensk kirsebær "botti" med resten plassert i inox kar der malolaktisk gjæring finner sted. Etter lagring i ca 24 måneder i fat, blir vinen flyttet til ståltanker og deretter tappet på flaske.

Druetyper

Corvina 70% , Rondinella 25% , Negrara 5%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5601836
  • Vinmonopol789001
  • LuktFine aromaer av kirsebær, tørket frukt og mandler. Diskret hint av eik.
  • SmakKonsentrert og fyldig, elegant og frisk. Lang ettersmak.
  • FargeDyp rød.
  • ProdusentCecilia Beretta
  • Årgang*2013
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italy , Veneto
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUrban Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Ost
  • Smak
  • 4/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Konsentrert og fyldig, elegant og frisk. Lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Corvina 70% , Rondinella 25% , Negrara 5%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 15.5%
  • Syre 0.62 g/l
  • Sukker 10,0 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.