Produsent
Cecilia Beretta
Om produsenten
Cecilia Beretta, eid av Umberto, Riccardo og Alessandro Pasqua, ble etablert på begynnelsen av åttitallet, med sikte på å produsere viner av høy kvalitet og med en sterk personlighet, viner som skulle gjenspeile fortreffeligheten og tradisjonen i Valpolicella- og Soave-områdene, under Carlo Olivaris tekniske ledelse. Pasqua-familien kjøpte vingårdene Mizzole og San Felice på slutten av 1940-tallet, men spesiell oppmerksomhet har blitt viet disse stedene siden 80-tallet, da Pasquas konsolidering gjorde det mulig for selskapet å dedikere betydelige ressurser for å øke den potensielle kvaliteten på produksjonen.Disse vinene er verdifulle produkter fra en unik kultur og en rik historie: forholdet mellom menneske og natur blir fremhevet gjennom gjenoppdagelse av gamle varianter som Corvina. Cecilia Berettas produksjonsfilosofi er dedikert til å lage et lite utvalg av veldig fine viner, rundt to hundre tusen flasker i alt.
Karakteristikk
Cecilia Beretta Amarone lages kun i de beste årgangene, og da kun i et antall på rundt 20 000 flasker. Vinen finnes også i magnum flaske. Kompleks og elegant Amarone, med fine aromaer av kirsebær, tørket frukt, mandler og diskret eik. Intens, konsentrert og fyldig, som en god Amarone skal være, men likevel elegant og svært frisk. Lang ettersmak.
Alkohol 15,5% , Sukker 10 g/l , Syre: 6,2 g/l
Jordmonn
Alluvial opprinnelse, med fint og grusete sediment, kalkstein.
Område
Dette er toppvinen fra Cecilia Beretta og druene kommer fra vinmarken Monte Cariano, San Pietro i hjertet av Valpolicella Classico
Produksjonsmetode
Druene høstes for hånd og legges til tørk i kasser inne på tørkeloftet i ca 3 måneder hvor de mister ca 30% av vekten slik at druene blir konsentrert. Etter pressing startes gjæringen inn
rustfrie ståltanker i ca 1 måned ved kontrollert temperatur. Kontinuerlige nedstansing for hånd utføres for å favorisere utvinning av farge og struktur. Etterpå overføres ca. 70 % av vinen til fransk eik
og italiensk kirsebær "botti" med resten plassert i inox kar der malolaktisk gjæring finner sted. Etter lagring i ca 24 måneder i fat, blir vinen flyttet til ståltanker og deretter tappet på flaske.
Druetyper
Corvina 70%
, Rondinella 25%
, Negrara 5%